10 پند برای خوشبختی پس از ازدواج
10 پند برای خوشبختی پس از ازدواج
تارنمای مهارت های پیشرفته زندگی در آمریکا، 10 پند را برای داشتن زندگی زناشویی موفق منتشر کرده است که به نظرم آمد حیف است با دوستان در میان نگذارم. این پندها، مرحله ی پس از انتخاب هستند؛ یعنی هنگامی که مطمئن شدیم فرد مورد نظرمان صلاحیت ازدواج دارد و با او ازدواج کردیم، راهنمایی های زیر را به عنوان رازهای خوشبختی باید در نظر بگیریم و بدان ها عمل کنیم:
1 – دوستی با جنس مخالف، ممنوع!
مدتی طول می کشد تا احساس اعتماد و خوشبختی در زندگی ایجاد شود. از دوستی یا روابط “نزدیک تر از عرف” با جنس مخالف پس از ازدواج جدا بپرهیزید. دوستی با جنس مخالف پس از ازدواج، بی آنکه خود بفهمید، در لایه های زیرین ذهن شما این دیدگاه را به وجود می آورد، که ممکن است برای همسر شما جایگزین هایی هم در شرایط خاص وجود داشته باشد. چنین دیدگاهی، باعث می شود که زمانی که با همسرتان دچار اختلاف شوید، عزم شما برای حل اختلاف دچار تزلزل شود.
2 – احترام از مسیر توجه
زمانی که همسرتان با شما سخن می گوید، به حرف هایش توجه کنید. وقتی شما همزمان با انجام کارهای دیگر به حرف او گوش می کنید، یعنی دارید توجه خود را میان دو چیز تقسیم می کنید و این کار اگر تداوم داشته باشد، به بدترین نوع بی احترامی در روابط دوجانبه تبدیل خواهد شد.
اگر همسر شما زمان نامناسبی را برای گفتگو برگزیده است، به او توضیح دهید که اکنون به این دلیل، نمی توانم با دقت به حرف هایت گوش کنم و ساعت بهتری را به عنوان پیشنهاد به او بگویید.
3 – خوشی هایتان را تقسیم کنید
پیدا کنید که چه علاقمندی های مشترکی دارید و سپس برای انجام آن کارها، وقت بگذارید. مهم نیست این علاقمندی ها چقدر بزرگ یا چقدر کوچک باشد؛ مهم این است که آنرا به صورت مشترک و “باهم” انجام دهید. این کار، نه تنها باعث افزایش شادی و احساس خوشبختی در شما خواهد شد، بلکه بُعدی تازه به روابط تان خواهد افزود و بنیان زندگی تان را محکمتر خواهد کرد.
4 – از تجربه هایتان بیاموزید
گام به گام، کشف کنید که چه کارهایی را در چه زمان یا شرایطی بهتر است انجام داد یا بهتر است پرهیز کرد. اگر متوجه شدید که همسرتان در یک شرایط خاص، آمادگی بحث بر سر موضوعی را ندارد، سر گفتگو را در آن شرایط باز نکنید. اگر دیدید همسرتان به نام کسی حساسیت دارد، از او جز در موارد واقعا ضروری نام نبرید. موضوع، به همین سادگی است: به تجربه های گذشته نگاه کنید و از آنها برای بهتر شدن روابط بهره بگیرید.
5 – همیشه مودب باشید
از عبارت های مودبانه، مانند “لطفا” یا “ممنون” در روابط با همسرتان استفاده کنید. نباید مودب بودن را با رسمی بودن اشتباه گرفت؛ می توان دوستانه و عاشقانه زندگی کرد و همچنان از عبارت های مودبانه نیز بهره گرفت. انسان ها از اینکه با آنان مودبانه رفتار شود، لذت می برند؛ چه بهتر که شما این لذت را به همسرتان بدهید.
6 – هرگز نگویید “مگه به تو نگفتم…؟”
همسر شما مسلما می داند که شما پیشتر چه چیزی گفته بودید. بیان این عبارت و محکوم کردن همسر هیچ دردی را دوا نمی کند. همه ما اشتباه می کنیم؛ بهتر است راه حلی بیابیم تا اشتباه تکرار نشود. به جای محکومیت، از پشتیبانی و تشویق استفاده کنید. یعنی به جای اینکه بگویید “خراب کردی؛ مگر به تو نگفتم فلان کار را نکن؟”، بگویید “خراب شد. اگر یادت باشه قبلا هم گفته بودم… بیا از اول شروع کنیم و اینبار اینطوری…” ساختن جمله ای مانند آنچه زیرش خط کشی شده است، بدین معناست که شما دَرِ امید را نبسته اید.
7 – ملانُقَط (جزم اندیش) نباشید
ازدواج رقابت نیست که شما همسرتان را زیر ذره بین بگیرید و تلاش کنید اشکال هایش را به او گوشزد نمایید. باید به این نقطه برسید که از اینکه بازده همسرتان کمتر از انتظار بود، عصبانی نشوید. این به هیچ وجه به معنای باگذشت بودن شما نیست؛ بلکه بدین معناست که شما ملانقطی و جزم اندیشی را سرلوحه زندگی تان قرار نداده اید.
و باز فراموش نکنید که زندگی رقابت نیست و شراکت است؛ شراکتی با سهام برابر 50 – 50. در چنین شراکتی، هیچیک از دوطرف نمی تواند حکم قطعی صادر کند و به دیگری بر اساس حکم خود امتیاز بدهد. اگر هر دو طرف، فرض شراکت 50 – 50 را در نظر داشته باشند، بسیاری از مشاجره های کوچک، هرگز رخ نخواهد داد.
8 – سخت نگیرید
در زندگی تاجایی که ممکن است، بکوشید که آسانگیر باشید. مطمئن باشید که هرگز به زندگی آرمانی دست نخواهید یافت؛ پس به حرف کسانی که می گویند چرا فلانی اینطوری باشد و ما نباشیم، گوش نکنید.
در روابط دوجانبه نیز سختگیری را کنار بگذارید. یک روش این است که فرض کنید برخی “خرده رفتار”های همسرتان که شما خوشتان نمی آید، بانمک و سرگرم کننده است! مطمئن باشید این کار، جواب می دهد.
9 – از همسرتان با لبخند استقبال کنید
همه ما دوست داریم احساس کنیم که شریک زندگی مان از دیدن ما خوشحال می شود. پس این لبخند را از او دریغ نکنید. اثر لبخند در هنگام ملاقات همسر، بسیار زیاد است و هزینه ای هم ندارد. شما با یک لبخند می توانید روحیه شریک زندگی تان را تغییر دهید که نتیجه اش مستقیما به خودتان بازخواهد گشت. بگذارید اولین چیزی که همسر شما در هنگام دیدنتان در خانه یا در خیابان از شما می بیند، این باشد: لبخند.
10 – به حریم خصوصی همسرتان احترام بگذارید
از روی کنجکاوی یا برای وارسی کردن، به وسایل شخصی همسرتان سرک نکشید. نگذارید همسرتان در شراکت با همسر خود، احساس ناامنی کند.
از سوی دیگر، فراموش نکنید که مخفی کاری، ایجاد شک می کند. در روابط زناشویی، باز باشید و چیزی را مخفی نکنید. و اگر چیزی هست که می خواهید بدانید، از همسرتان بپرسید؛ خودتان سرک نکشید!
منبع: گیلآمرد