۳ اشتباهی که هر فریلنسر تازه کاری باید از آنها دوری کند
فریلنسری یا آزادکاری با اینکه آزادی ها و مزیت های خاص خود را دارد اما راهش چندان هم هموار نیست و در این میان ممکن است یک فریلنسر تازه کار اشتباهاتی مرتکب شود که روی حرفه اش تاثیر بسیار بدی بگذارند. البته می توان با رعایت یک سری موارد هرگز این اشتباهات را مرتکب نشد. در ادامه ۳ اشتباه رایج در مسیر آزادکاری را مرور می کنیم که هر فریلنسر تازه کاری باید به آنها توجه کند و هرگز دچار چنین اشتباهاتی نشود.
1) کار را برای خودتان سخت تر نکنید
این خیلی معمول و عادی است که یک فریلنسر تازه کار بدون اینکه به طور واضح تمامی شرایط و ضوابط کار را معین کند یک کار را آغاز کند. اگر چنین کاری کردید، باید برای هر چیزی آماده باشید. باید بدانید که هر لحظه ممکن است کارفرما یک کار دیگر به کارهای شما اضافه کند و مجبور باشید چندین بار بخشی یا همه پروژه کاری خود را تغییر دهید چون کارفرما اینطور تصور می کند که همه این موارد در ضوابط و شرایط نامشخص کاری بین شما و او وجود دارد. در نتیجه شما بعد از مدتی متوجه می شوید که خیلی بیشتر از آنچه انتظار داشتید به یک پروژه زمان اختصاص داده اید.
راه حل چیست: وقتی یک کارفرما می گوید «در این مورد در طول کار به نتیجه می رسیم» این برای فریلنسر به معنی یک علامت خطر است و نباید این حرف را قبول کند. قبل از شروع کار به طور کامل شرایط کاری خود را مشخص کنید و معین کنید که کارفرما چند بار می تواند درخواست بازبینی یک پروژه را بدهد و مدت زمان تکمیل پروژه دقیقا چقدر است. بهتر است تمامی بایدها و نبایدهای کاری یک پروژه را به طور کامل و قبل از شروع آن مشخص کنید.
ممکن است برخی فریلنسر ها با تنظیم شرایط قاطعانه در همان ابتدای کار احساس خوبی نداشته باشند و فکر کنند که کارفرما ممکن است ناراحت شود، ولی این تفکر اشتباه است چون با این کار در واقع کارفرما متوجه می شود که فریلنسر به اندازه لازم تخصص دارد و با این شرایط و ضوابط معین و روشن، کار با برنامه ای مشخص پیش می رود و نتیجه نیز مشخص خواهد بود.
درگیر «مجازات موفقیت» نشوید
اگر یک فریلنسر تازه کار، به خوبی کار خود را انجام دهد و کارفرمایان خود را راضی کند می تواند بعد از مدت کوتاهی با پیشنهادات زیادی از کارفرمایان دیگر مواجه شود، پیشنهادات کاری که ممکن است خوشحال کننده باشند ولی قبول کردن تمامی آنها از توان یک فریلنسر خارج است. به این شرایط «مجازات موفقیت – Punishment of success» گفته می شود. شاید فریلنسر در ابتدا با خوشحالی تمام، همه پروژه های پیشنهادی را قبول کند ولی در نهایت به این نتیجه برسد که نمی تواند برخی از پروژه ها را در زمان مقرر و با کیفیت مطلوب به پایان برساند.
راه حل چیست: در طول زمان فعالیت خود به عنوان یک فریلنسر، به دقت بررسی کنید که بر اساس تجربه خود برای هر پروژه به چقدر وقت نیاز دارید. این کار باعث می شود که بدانید هر پروژه به طور تقریبی به چه میزان کار و زمان نیاز دارد. علاوه بر این خوب است که با دیگر فریلنسرها که قابل اطمینان باشند در ارتباط باشید که اگر کارتان بیش از حد زیاد شد بتوانید بخشی از کار را هم به دوست فریلنسر خود بسپارید.
همه از شکست می ترسند، ولی موفقیت هم گاهی ترسناک می شود. اگر طبق برنامه ریزی مشخص پیش بروید و با توجه به حد توان خود کار کنید مسلما می توانید در دام مجازات موفقیت نیافتید.
کارفرمایانی که خرج نمی کنند
این مورد برای فریلنسر ها بسیار متداول است، کارفرمایانی که برای پرداخت پولی که قرار بود بپردازند تاخیر می کنند و برنامه از پیش تعیین شده شما را به هم می ریزند. فقط کافی است از یکی از فریلنسر ها در مورد چنین تجربیات مشترکی بپرسید و او نیز قطعا به حداقل یک یا دو مورد اشاره می کند که با کارفرما دچار مشکل شده باشند. در مجموع اینکه کارفرما بگوید « هر زمان که پول به دستمان برسد هزینه پروژه را به شما می دهیم. » یا بهانه هایی از این قبیل نشانه خوبی برای یک فریلنسر نیست.
راه حل چیست: وقتی با کارفرما بر سر پروژه به توافق رسیدید یک جدول پرداختی برای پروژه تهیه کنید که مورد رضایت هر دو طرف باشد. برخی از فریلنسر ها این جدول را به شکل ۵۰/۵۰ تنظیم می کنند، یعنی نصف هزینه را در ابتدای کار و بقیه را در انتهای کار از کارفرما دریافت می کنند. اما بسیاری از کارفرمایان این نوع جدول پرداختی را قبول نمی کنند که در این صورت می توانید هزینه را در طول مراحل انجام کار دریافت کنید. مهم آن است که هیچ وقت بدون توافق بر سر هزینه ها و شیوه پرداخت آن با کارفرما، کار را شروع نکنید.
در این مورد هم ممکن است خیلی از فریلنسرهای تازه کار احساس خوبی نداشته باشند که در ابتدای کار در مورد مسائل مالی پروژه با کارفرما صحبت کنند ولی باید بدانید این همان کاری است که فریلنسرهای حرفه ای انجام می دهند. اگر کارفرما اعتراض کرد و مثلا گفت « یعنی شما به من اعتماد ندارید؟ » می توانید برای او توضیح دهید که رسیدن به توافق مالی و شرایط پرداخت بخشی از ضوابط کاری شماست و اگر کارفرما همچنان قبول نمی کرد، احتمالا نشان دهنده این است که شما با کارفرمای بدقولی رو به رو هستید.
شما چه اشتباهاتی را در آزادکاری رایج می دانید؟
اگر شما هم برای مدتی فریلنسر هستید شاید در طول مدت کاری خود با اشتباهات دیگری رو به رو شده باشید و آن اشتباهات را تجربه کرده باشید و راه حل های آنها را هم پیدا کرده باشید. اگر چنین است با اشتراک گذاری تجربیات خود در بخش کامنت ها به فریلنسر های دیگر هم کمک کنید تا مرتکب همان اشتباهات نشوند.
منبع: یک ادمین