معرفی مجموعه نرم افزاری توسعه وب ماتریکس (WebMatrix) مایکروسافت
معرفی مجموعه نرم افزاری توسعه وب رایگان، سبک و مبتنی بر خدمات ابری وب ماتریکس مایکروسافت
یکی از محصولات بسیار خوب مایکروسافت که در زمینه برنامه نویسی و توسعه وب سایتهای اینترنتی می باشد محصولی است به نام وب ماتریکس. این محصول تمام نیازهای اولیه شما را برای راه اندازی یک وب سایت چه به صورت استاتیک و چه به صورت داینامیک دارا می باشد. ویژگی مهم این نرم افزار رایگان بودن آن است. شما با نصب این نرم افزار دیگر نیازی به برنامه هایی همچون xampp و wamp برای راه اندازی سایتهای خود روی لوکال سرور نخواهید داشت چون همراه این نرم افزار یک سرور IIS Express نصب می شود که به راحتی می توانید سایتهای خود را در لوکال اجرا کنید.
از جمله ویژگیهای جالب این نرم افزار این است که شما تنها با چند کلیک ساده می توانید CMS های مورد علاقه خود مانند WordPress, Joomla, Drupal و … را نصب و راه اندازی کنید.
ویژگیهای WebMatrix
چند ویژگی مهم WebMatix به شرح زیر می باشد :
- بسیار کم حجم و سبک می باشد
- به شما امکان کدنویسی زبانهای Asp.net و PHP را می دهد
- به راحتی می توانید با چند کلیک ساده CMS های مورد علاقه خود را نصب کنید
- از HTML5 پشتیبانی می کند
- سرور IIS Express و Sql Server Compact دارد
- PHP و MySql را برای ویندوز نصب و پیکربندی می کند
- ابزارهای بهینه سازی موتورهای جستجو را دارد
- اینترفیس بسیار ساده و راحتی دارد
- به راحتی امکان مشاهده و ویرایش دیتابیس ها را به شما می دهد
- سایت خود را می توانید توسط این نرم افزار به راحتی پابلیش کنید
نحوه نصب و راه اندازی
نصب و راه اندازی وب ماتریکس بسیار ساده است. کافی است به سایت نرم افزار رفته و برنامه دانلودر کوچکی را دانلود کنید، بعد از دانلود آنرا اجرا می کنید و شروع به گرفتن برنامه اصلی می کند. برای دانلود از این سایت استفاده کنید. در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید جدیدترین نسخه را هم دریافت کنید که دارای امکانات بهتری می باشد اما با این حال هنوز در حالت بتا می باشد، ولی پیشنهاد میکنم آنرا دانلود کنید.
بعد از نصب و اجرای برنامه شما با این صفحه مواجه می شوید :
شما در این صفحه می توانید سایتهایی که از قبل داشتید را در قسمت My Sites مشاهده و باز کنید و یا یک سایت جدید را از طریق گزینه New از مجموعه ای غنی از نمونه های آماده ایجاد کنید و یا از قسمت App Gallery میتوانید انواع CMS های موجود را مشاهده و یکی از آنها را انتخاب کنید و آنرا به راحتی رو سیستم خود نصب کنید، در این قسمت با همچین صفحه ای مواجه می شوید :
بعد از اینکه CMS خود را انتخاب کردید، برنامه از شما یکسری مشخصات اولیه می خواهد که بعد از وارد کردن آن شروع به دانلود می کند و بعد از چند دقیقه (بسته به حجم CMS) سایت شما آماده بهره برداری خواهد شد. شما میتوانید با وارد شدن به قسمت Files از منوی سمت چپ، فایلهای سایت خود را ببینید و آنها را ویرایش کنید:
در قسمت دیتابیس هم شما میتوانید محتویات بانک اطلاعاتی خودتان را مشاهده یا ویرایش کنید. همچنین این نرم افزار دارای قسمتی برای ارسال سایت شما روی سرورتان می باشد که به راحتی با تنظیم چند پارامتر می توانید آنرا روی سرور خود قرار دهید :
همانطور که مشاهده کردید WebMatrix به راحتی همه امکاناتی را که شما برای ایجاد یک وب سایت، ویرایش کد آن و قرار دادن آن روی سرور لازم دارید را یکجا در اختیار شما قرار داده است و شما لازم نیست برای هر قسمت یک نرم افزار جداگانه نصب کنید.
امیدوارم این مطلب براتون مفید واقع شده باشه.
با سلام
هیچ توضیحی در مورد اینکه چه طور سایتمان را در3 webmatrix منتشر کنیم داده نشده
لطفا راهنمایی کنید.
بسیار عالی، خیلی وقت بود دنبال چنین چیزی میگشتم
سلام
من با وبماتریکس سایت میسازم ولی وقتی آنرا Run میکنم، این پیام ر ادریافت میکنم :
در کروم:
This site can’t be reached
localhost refused to connect.
ERR_CONNECTION_REFUSED
در IE :
This page can’t be displayed
در فایرفاکس :
Unable to connect
Firefox can’t establish a connection to the server at localhost:29747.
The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
If you are unable to load any pages, check your computer’s network connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.
به نظر شما مشکل چیست؟
سلام دوست عزیز. مشکل شما به این دلیل است که وب سرور وب ماتریکس بدرستی اجرا نمی شود تا صفحه شما را به مرورگر ارائه کند. باید تنظیمات وب ماتریکس را بررسی کنید. شاید برنامه دیگری برای وب ماتریکس اختلال ایجاد کرده است. در هر صورت اینجور مشکلات نیاز به بررسی از نزدیک دارد.
سلام دوست عزیز احتمالا پورت مورد استفاده این نرمافزار توسط نرمافزار دیگری مورد استفاده هست در اینصورت یا پورت این نرمافزار رو تغییر بدهید یا ببینید پورت پیش فرض توسط کدام نرمافزار مورد استفاده هست و آن را آزاد کنید پیشنهاد من آزاد کردن پورت هست چون اخلال کمتری در سیستم به وجود میآید موفق باشید