تصویر نجومی: دنباله دار 252P/Linear نزدیک و ابر ماژلانی بزرگ

0

Close Comet and Large Magellanic Cloud

تصویر نجومی: دنباله دار 252P/Linear نزدیک و ابر ماژلانی بزرگ

در این تصویر زیبا از آسمان نیمکره جنوبی،دنباله دار دوست داشتنی و درخشان 252P/Linear با پرتوهای سبز رنگ خود در کنار ابر ماژلانی بزرگ دیده می شود. این تصویر حاصل تکنیک نوردهی از راه دور در تاریخ 16 مارس (26 اسفند) در منطقه Penwortham در جنوب استرالیا گرفته شده اند.

252P/Linear که به عنوان دنباله داری دوره ای از خانواده دنباله دارهای مشتری شناخته شده است، در تاریخ 21 مارس (2 فروردین) از کنار سیاره ما با فاصله ای حدود 5.3 میلیون کیلومتری عبور خواهد کرد. این فاصله حدود 14 برابر فاصله زمین تا کره ماه است. در واقع این دنباله دار به همراه دنباله دار پن استارز (P/2016 BA14)،که در تاریخ 22 مارس (3 فروردین) به فاصله 3.5 میلیون کیلومتری از زمین می رسد، دو دنباله داری هستند که در روز های آتی عبورهای نزدیک و قابل توجهی از کنار کره زمین خواهند داشت. این دو جرم سماوی مدار هایی بسیار مشابه دارند و این نظریه را پیش آورده که آنها ممکن است در گذشته بخشی از یک دنباله دار بوده باشند. به دلیل نزدیکیشان به کره زمین، این دو دنباله دار با حرکت سریع در آسمان به زودی به آسمان نیمکره شمالی خواهند رفت.

Close Comet and Large Magellanic Cloud
Close Comet and Large Magellanic Cloud Image Credit & Copyright: Justin Tilbrook (Astronomical Society of South Australia)

توضیحات بیشتر در مورد دنباله دار 252P/Linear

این دنبالهدار در پروژه «جستجوی سیارک های نزدیک زمین» دانشگاه MIT که به اختصار LINEAR نامیده می شود کشف شد. دوره تناوب مداری این دنباله دار کوچک حدود 5.3 سال است و در نزدیک ترین حالت در فروردین 95 به فاصله 0.36 واحد نجومی از زمین می رسد. قدر ظاهری این دنباله دار در بهترین حالت حدود 9 تا 10 است. بنابراین با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست. اما با تلسکوپ های کوچک قابل رصد است. از آنجا که این دنباله دار فاقد دنباله واضحی است، بصورت دایره کوچک در آسمان با پس زمینه کهکشان راه شیری قابل مشاهده است. این دنباله دار در اوایل فروردین در نزدیکی دم صورت فلکی عقرب قرار گرفته و به سوی صورت فلکی مارافسای در حرکت است. بنابراین در آسمان صبحگاهی و قبل از گسترش نور خورشید قابل مشاهده است.

در نقشه زیر مسیر عبور دنباله دار را در آسمان صبحگاهی در فروردین 95 برابر با مارس و آوریل 2016 قابل مشاهده است:

مسیر دنباله دار 52P/Linear
مسیر دنباله دار 52P/Linear

منبع: APOD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *