شروع طولانیترین ماموریت فضایی چین با ارسال فضاپیمای Shenzhou-11 به مدار
چین با موفقیت توانست فضاپیمای سرنشیندار خود به نام Shenzhou-11 را به فضا ارسال کند. این فضاپیما بر روی موشک حامل Long March-2F در ساعت 7:30 روز 26 مهر ماه 1395 به وقت محلی به فضا پرتاب شد.
به گزارش خبرگزاری رسمی 🇨🇳 چین، شینهوا، جینگ هایپنگ، فرمانده عملیات و چن دونگ، فضانورد دیگر این ماموریت روز دوشنبه ۲۶ مهر ماه عازم مرکز تحقیقاتی (Jiuquan Satellite Launch Center) واقع در بیابان گبی در شمال چین شدند تا طولانیترین ماموریت فضایی این کشور را انجام دهند.
چن و جینگ به آزمایشگاه فضایی «کاخ پردیس-۲» فضاپیمایی که ماه گذشته به مدار زمین فرستاده شده بود رفته و برای مدت ۳۰ روز در این آزمایشگاه میمانند. این طولانیترین ماموریتیست که تاکنون فضانوردان چینی برای انجام آن راهی مدار زمین شدهاند.این سومین بار است که آقای جینگ، فضانوردی کهنهکار و فرمانده ماموریت به مدار زمین میرود، وی تولد ۵۰ سالگی خود را در فضا جشن خواهد گرفت.
به گفته روزنامه «چاینا دیلی»، جینگ هایپنگ گفته هرچند این ماموریت بسیار چالشبرانگیز و خطرناک است، «اما هیچ چیز دیگری وجود ندارد که به این اندازه دلم بخواهد آن را انجام دهم».
هدف از انجام این ماموریت حمل و نقل پرسنل و مواد مختلف بین زمین و آزمایشگاه مداری Tiangong-2 و بررسی نحوه سفر، اقامت و بازگشت از این آزمایشگاه است. مهمترین اقدامات این دو فضانورد در «کاخ پردیس-۲» آزمایش رایانهها، و نیز نیروی محرکه، مایتحاج لازم برای اقامت و زندگی و آزمایشهای دیگر خواهد بود. در واقع این اقدامات قرار است به چین برای ارسال ایستگاه فضایی پیشرفته «تیانه-۱» کمک کند. فضاپیمایی که قرار است در سال ۲۰۱۸ راهی فضا شود.
در طول این ماموریت، این فضاپیما مجموعهای را با Tiangong-2 تشکیل خواهد داد که این مجموعه قابلیت حمایت از جان فضانوردان، کار و سلامت، و توانایی آنها برای انجام ماموریت را خواهد داشت. اهداف دیگر شامل انجام آزمایشهای پزشکی هوافضا، آزمایشهای علمی فضایی، همراه با فعالیتهای عامه پسند علمی خواهد بود.
روزنامه نیویورکتایمز ماموریت فضایی تازه چین را «گامی دیگر در برنامه بلندپروازانه» آن کشور خارج از زمین توصیف کردهاست.
ماموریت فعلی جینگ و چن، ششمین مامورین فضایی چین با حضور فضانوردان است و حضور سی روزه این دو نفر، دو برابر رکورد پیشین کشور بزرگ شرق آسیا، در مدار زمین به شمار میرود.
چین برای نخستین بار در سال 2003 یک ماموریت فضایی سرنشین دار را با موفقیت انجام داد و در سال 2011 اولین ماموریت اتصال تجهیزات فضایی در مدار را به موفقیت به پایان رساند. همچنین در سال ۲۰۱۳ کاوشگری را به ماه فرستاد و برای فرستادن یک کاوشگر دیگر در سال ۲۰۱۸، در بخشی دورتر از قمر کره زمین، برنامهریزی میکند. این کشور در عین حال در تلاش است تا سال ۲۰۲۰ فضاپیمایی بدونسرنشین به مریخ و تا سال ۲۰۲۵ فضانوردی به ماه بفرستد.