تصویر نجومی: سایه ماه بر سطح زمین در خورشیدگرفتگی 9 مارس 2016

0

Lunar Shadow Transit Image Credit: NASA, NOAA/DSCOVR

تصویر نجومی: سایه ماه بر سطح زمین در خورشیدگرفتگی 9 مارس 2016
نمایی از سایه ایجاد شده توسط ماه بر روی سطح زمین بر اثر خورشیدگرفتگی 19 اسفند 1394 که از جنوب هند شروع شده و تا سواحل غربی آمریکای شمالی ادامه یافت. این کسوف در ایران قابل رویت نبود.
تصویر زیر در 9 مارس 2016 از اعماق فضا جایی بین خورشید و زمین توسط دوربین تصویربرداری رنگی “EPIC-Polychromatic Imaging Camera” فضاپیمای رصدخانه آب وهوایی فضای عمیق (به انگلیسی “DSCOVR – Deep Space Climate Observatory”) که یک ابزار نجومی برای بررسی وضعیت آب و هوایی کره زمین است گرفته شده است.
همانطور که مشاهده می کنید سایه عظیم ماه بر روی سطح نیمکره روشن زمین مشخص است در حالی که هم جهت با چرخش زمین به سمت شرق (از چپ به راست) در حرکت می باشد. ساکنینی که نزدیک به خط مرکز خط سیر این سایه قرار داشته اند این پدیده را بصورت یک خورشیدگرفتگی کامل (total eclipse) مشاهده کرده اند.

Lunar Shadow Transit  Image Credit: NASA, NOAA/DSCOVR
Lunar Shadow Transit
Image Credit: NASA, NOAA/DSCOVR

توضیحاتی در مورد خورشیدگرفتگی از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

خورشیدگرفتگی یا کُسوف (نام قدیمی‌تر خورگیر و خورگرفت) وقتی رخ می‌دهد که سایهٔ ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه از دید قسمت‌هایی از کرهٔ زمین، قرص ماه روی قسمتی از قرص خورشید را بپوشاند.

این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که زمین و ماه و خورشید به ترتیب در یک خط راست یا تقریباً در یک خط راست قرار بگیرند و این شرایط تنها در زمان مقارنه یامحاق ماه ممکن است برقرار گردد و تقریباً در کل دو یا سه بار در سال رخ می‌دهد. گرفتگی کلی خورشید یکی از منظره‌های بسیار زیبای طبیعت است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *